EMP Music

Project Details

Klant:
Eigenaar
Categorie:
Management Buy In
Datum:
2017-08-23
Status:
Voltooid

Wie is EMP Music

 

EMP B.V. is een gespecialiseerde importeur, groothandel en distributeur van muziekinstrumenten. In meer dan 30 jaar tijd is EMP B.V. uitgegroeid tot een van de grootste muziek toeleveranciers in de Benelux. Zij staat voor kwaliteit, vakkundig advies en een hoge leverbetrouwbaarheid.

 

Naast een uitgebreide collectie van vooraanstaande merken zoals Casio, Norman, Prudencio Saez, Suzuki, Hering, Dixon, Hamilton en Kustom heeft EMP B.V. ook een uitgebreide lijn met gevestigde merken zoals Gomez, Phoenix, Scarlatti, Purcel en Musikids. De distributie vindt plaats via gespecialiseerde vakhandels en grote winkelketens. 

 

 

Wat heeft Vencap Corporate Finance betekend in dit project?

 

Op het moment dat EMP B.V. en Boeck met elkaar in contact kwamen speelde er een opvolgingsvraagstuk. De voormalige eigenaar stuurde twee bedrijven aan en had recent besloten zich volledig op het andere bedrijf te willen focussen. 

 

Door Vencap is een bedrijfswaardering opgesteld en zijn in korte tijd de overname mogelijkheden in kaart gebracht. De oplossing is gevonden in een management buy in. Deze is ingevuld door commercieel directeur in combinatie met de met financiering van een participatiemaatschappij.

 

Vencap heeft het gehele traject geregisseerd en EMP B.V. een nieuwe koers laten varen.
Overweegt u uw bedrijf te verkopen en zoekt u een deskundige partij voor de begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden graag met u door.

 

 

Wilt u graag meer weten over over de mogelijkheden van management buy in of management buy out? Neem dan contact met ons op door op onderstaande knop te klikken.

 

 

Vrijblijvend contact opnemen