Due dilligence

Boekenonderzoek: Echt weten wat je (ver)koopt?

 

Due diligence onderzoek? In goed Nederlands ook wel boekenonderzoek genoemd. Krijg je hier binnenkort mee te maken? We helpen je snel en zonder gedoe!

 

Tijd en middelen zijn schaars bij boekenonderzoeken. Dus benutten we die goed om je inzicht te geven in de belangrijkste risico's en kansen. Je ontvangt van ons geen dikke rapporten! Dit vinden we namelijk zonde van onze tijd en jouw geld. Altijd in onderling overleg brengen we focus aan op onderwerpen die er echt toe doen. Zo onderbouwen we de keuze om een (ver)koop transactie wel of niet door te zetten. Maar we krijgen ook geregeld de vraag om te beoordelen of de koopprijs wel reëel is.  

Leesvoer over een due diligence onderzoek?


Een due diligence onderzoek richt zich op het vaststellen van de juistheid van de gepresenteerde informatie. Daarbij brengt het risico’s en kansen in beeld. Due diligence richt zich op de financiële, juridische en commerciële aspecten van een bedrijf. Op deze manier wordt de kwaliteit van het bedrijf vooraf geverifieerd.


 

Eenvoudig en snel een boekenonderzoek zonder gedoe?


Je wil een bedrijf (ver) kopen maar is dat een goed idee? Deze vraag krijgen we regelmatig van onze klanten. Direct aan de slag? We komen snel tot de kern zonder onnodig gedoe!