Groeikapitaal aantrekken

Financiering van je bedrijf. Het vermogen om te groeien.


Na jarenlang keihard ondernemen heeft jouw bedrijf zich bewezen. Je ziet kansen om fors marktaandeel te verwerven en te groeien. Maar je hebt niet de financiële middelen voor je organisatie om deze stappen te zetten. Een dilemma waarbij een investeringsmaatschappij en een goede vermogensstructuur uitkomst kan bieden. Zonder de regie kwijt te raken!

 

De volgende stap voor je onderneming.

 

De keuze voor een investeringsmaatschappij en de investeringscondities zijn allesbepalend voor de verdere uitbouw van je onderneming. Het is belangrijk dat alle kaarten op tafel liggen. Wat is daarvoor de beste vermogensstructuur en welke condities zijn doorslaggevend?

 

 

Hoe we je helpen?

 

Je komt terecht in een wirwar van financiële termen en juridische clausules. Van partijen die waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Hoe maak je de beste keuze? Als Vencap begeleiden we jou in deze nieuwe wereld. Zodat jij je kunt richten op de toekomst van je bedrijf.

 

Strategische analyse.

 

Het aantrekken van groeikapitaal begint met een goede voorbereiding. De eerste stap? Een zorgvuldige bedrijfs- en investeringsanalyse. Natuurlijk zorgen we voor een professionele onderbouwing. Ook stellen we vast welke investeringsmaatschappen voor jouw bedrijf in aanmerking komen.

 

Voorbereiding.

 

In deze fase stellen we twee documenten op: een anoniem profiel om de interesse te wekken en een uitgebreid investeringsmemorandum met alle ins en outs van de onderneming. Dit laatste ontvangen partijen pas na ondertekening van de geheimhoudingsovereenkomst. Ook bepalen we welke zoek en acquisitiekanalen we inzetten.

 

Acquisitie.

 

We gaan op zoek naar geschikte investeringsmaatschappijen. Uiteraard worden deze zorgvuldig gescreend. Wil een partij na ontvangst van het investeringsmemorandum de volgende stap zetten? Dan plannen we een kennismaking. Als zowel jij als de investeringsmaatschappij hier een goed gevoel aan overhoudt, gaan we de onderhandelingsfase in.

 

Onderhandeling.

 

In overleg met jou bepalen we de  doelstellingen en eventuele alternatieven. We onderhandelen met de investeringsmaatschappij over de structuur van de kapitaalversterking. De uitgevoerde bedrijfs- en investeringsanalyse vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om maximaal voordeel voor jou te behalen.

 

Afronding.


Vencap adviseert maar belangrijke beslissingen neem je zelf. Hebben we op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de investeringsmaatschappij. Dan leggen we de afspraken vast in een intentieovereenkomst. Vervolgens is het tijd voor de due diligence. Is de uitkomst positief? Dan worden de definitieve overeenkomsten opgesteld.

 

 

 

Leesvoer voor ondernemers die groeikapitaal zoeken.

 

Welke soorten investeringsmaatschappijen zijn er?


De begrippen private equity en venture capital worden in de wereld van investeringsmaatschappijen vaak door elkaar gebruikt. Wat is het verschil? Er is sprake van venture capital als het gaat om kapitaal voor startende of snelgroeiende bedrijven. Vaak gaat het om bedrijven in de sectoren ICT en Robotica. Private equity is kapitaal voor volwassen bedrijven.


Venture capital is de meest risicovolle vorm van kapitaalverschaffing. Het is immers lastig te voorspellen hoe succesvol een idee of startend bedrijf zal zijn. Om die reden zijn venture capital fondsen vaak actief betrokken bij hun investeringen.


Het netwerk van een venture capital fonds kan doorslaggevend zijn voor het succes van jouw bedrijf. Het aantrekken van kapitaal bij een venture capital fonds vergt daarom specialistische kennis en een uitgebreid netwerk. Vencap beschikt over een database van venture capital fondsen. Zo selecteren we effectief partijen die passen bij je ambities en de benodigde kapitaalbehoefte. 
 

Gratis groeikapitaal check?


Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een investeringsmaatschappij? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis groeikapitaal check.

 

 

Gratis gesprek aanvragen!

 

 

Wat we voor je kunnen betekenen?


We zijn er trots op dat we dagelijks verschillende ondernemers mogen helpen bij het realiseren van hun groeiambities. We weten wat er nodig is om een bedrijf te bouwen en beschikken over een groot netwerk van investeringsmaatschappijen. Zo openen we snel de juiste deuren voor je bedrijf.

 

Wil je het gratis e-book ''hoe kan ik groeikapitaal aantrekken voor mijn bedrijf''? Klik op de onderstaande knop en krijg het e-book toegestuurd per email.

 

Stuur mij het gratis e-book