Private Equity

Groei financieren of juist uw bedrijf verkopen?


Zoekt u kapitaal voor groei, het kopen van een bedrijf of juist de verkoop van uw bedrijf? In dat geval kan samenwerken met een investeringsmaatschappij een interessante optie zijn. Wilt u weten wat voor uw bedrijf de opties zijn? We informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

 

Met hulp van risiciodragendkapitaal van een investeringsmaatschappij worden hogere investeringen mogelijk en kan groei of een bedrijfsovername worden versneld. Vencap realiseert voor u de optimale partnership. Waarom we daar goed in zijn? Omdat dit het enige is wat we al jaren succesvol doen.

 

Het bouwen van een bedrijf kost immers meer dan geld alleen. Het vergt creativiteit, kennis, passie en samenwerking. Afhankelijk van uw wensen selecteren we effectief partners die passend zijn bij uw bedrijf, u als ondernemer en de beoogde kapitaalbehoefte. 

 

We begeleiden u in 4 overzichtelijke stappen naar de optimale partnership.


     -    Opstellen van het businessplan.

     -    Het valideren van investeringspropositie.

     -    Aan tafel met de juiste partners.

     -    Het structureren van de beste deal en condities.


Wat is private equity?


Private equity is risicodragend vermogen voor niet beursgenoteerde ondernemingen. De investeerder neemt in ruil voor kapitaal een aandelenbelang in uw onderneming. Private equity mengt zich in toenemende mate in het MKB. Er is een grote hoeveelheid 'geld op de plank' bij deze groep investeerders.

 

Door de inzet van kennis, ervaring en netwerk wordt beoogd uw bedrijf naar een volgende fase te brengen. Situaties waarin een private equity fonds een rol kan spelen zijn bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, het verzelfstandigen van een dochteronderneming, groeiambities of starten van een diversificatie.


Onderzoek wijst uit dat samenwerken met een private equity fonds een positieve invloed heeft op de omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van het bedrijf. Aan de beslissing om samen te werken met een private equity fonds kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen.


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:
 

      -   De bank kan uw financieringsvraagstuk niet invullen.

      -   U wilt een deel van jouw bedrijfsvermogen cashen.

      -   Er is behoefte aan aanvullende competenties. 

      -   U hebt kapitaal nodig voor bedrijfsovernames.

      -   U wilt uw  rol gefaseerd overdragen.

 

Een samenwerking met een private equity fonds is maatwerk en vergt gedegen voorbereiding. Vencap benadert actief private equity fondsen die passen bij uw bedrijf. Zo kunt u zich blijven concentreren op uw bedrijf. We ondersteunen u bij de voorbereidingen tot aan de closing van de optimale partnership.

 


Gratis private equity check?


Wilt u weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor een private equity investering? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis private equity check.

 

Gratis gesprek aanvragen!

  
Op welke manier kan Vencap jou ondersteunen bij het aantrekken van een investeringsmaatschappij?


Vencap helpt ondernemers en directieteams bij het valideren van de investeringspropositie. We combineren een grote dosis commercieel inzicht met juridische expertise. Hierdoor komen we snel tot de kern en creëren we succesvolle partnerships voor ondernemers, directieteams en investeringsmaatschappijen.