Private Equity

Acquisities en expansieplannen financieren?


Zoekt u kapitaal voor groei en bedrijfsovernames?  In dat geval kan samenwerken met een investeringsmaatschappij een interessante optie zijn. Wilt u weten wat voor uw bedrijf de kansen zijn? We informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

 

Met hulp van risiciodragendkapitaal van een investeringsmaatschappij worden (hogere) investeringen mogelijk en kan groei worden versneld. Vencap heeft ruime ervaring met het selecteren en benaderen van investeringsmaatschappijen. Afhankelijk van uw wensen selecteren we effectief partijen die passend zijn bij uw bedrijf, u als ondernemer en de beoogde kapitaalbehoefte. 

 

We begeleiden u in 4 overzichtelijke stappen naar de beste deal.


     -    Het optimaliseren van het businessplan.

     -    Het valideren van investeringspropositie.

     -    Aan tafel met de juiste investeerder.

     -    Het structureren van de beste deal.


Wat is private equity?


Private equity is risicodragend vermogen voor niet beursgenoteerde ondernemingen. De investeerder neemt in ruil voor kapitaal een aandelenbelang in jouw onderneming.

 

Door de inzet van kennis, ervaring en netwerk wordt beoogd uw bedrijf naar een volgende fase te brengen. Situaties waarin een private equity fonds een rol kan spelen zijn bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, het verzelfstandigen van een dochteronderneming, groeiambities of starten van een diversificatie.


Onderzoek wijst uit dat samenwerken met een private equity fonds een positieve invloed heeft op de omzet, werkgelegenheid en winstgevendheid van het bedrijf. Aan de beslissing om samen te werken met een private equity fonds kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen.


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:
 

      -   De bank kan uw financieringsvraagstuk niet invullen.

      -   U wilt een deel van jouw bedrijfsvermogen cashen.

      -   Er is behoefte aan aanvullende competenties. 

      -   U hebt kapitaal nodig voor bedrijfsovernames.

      -   U wilt uw  rol gefaseerd overdragen.

 

Een samenwerking met een private equity fonds is maatwerk en vergt gedegen voorbereiding. Vencap benadert actief participatiemaatschappijen die passen bij je bedrijf. Zo kun jij je blijven concentreren op jouw bedrijf. We ondersteunen je bij de onderhandelingen, het due dilligence en de totstandkoming van overeenkomsten. 

 


Gratis private equity check?


Wilt u weten of uw bedrijf in aanmerking komt voor een private equity investering? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis private equity check.

 

Gratis gesprek aanvragen!

  
Op welke manier kan Vencap jou ondersteunen bij het aantrekken van een investeringsmaatschappij?


Vencap helpt ondernemers en directieteams bij het valideren van de investeringspropositie. We combineren een grote dosis commercieel inzicht met juridische expertise. Hierdoor komen we snel tot de kern en creëren we succesvolle partnerships voor ondernemers, directieteams en investeringsmaatschappijen.