Management Buy Out

Overweeg je een Management Buy Out?


Als het huidige management (mede) eigenaar wordt van jouw bedrijf spreek je van een Management Buy Out. Voor deskundig advies schakel je Vencap in. We begeleiden je van A tot Z.


Het realiseren van een Management Buy Out vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Je wilt er vast niet aan denken wat de gevolgen zijn als het traject niet slaagt. Zijn de voorwaarden wel reëel, is de financiering haalbaar? Voorgenoemde kwesties liggen vaak erg gevoelig en het afbreuk risico is groot. Voor Vencap is dit bekend terrein.

 

Voor een Management Buy Out zal aan verschillende voorwaarden voldaan moeten worden.


      -    Beschikken de Management Buy Out kandidaten over voldoende capaciteiten? 

      -    Aanwezigheid van voldoende (eigen) vermogen.

      -    Bestaat er interesse van externe financiers?


Wat is een Management Buy Out (MBO)?


Van een Management Buy Out is sprake als een bedrijf geheel of gedeeltelijk wordt overgenomen door eigen manager(s) van de betreffende onderneming. Een MBO komt steeds meer voor bij gebrek aan opvolging vanuit de familie of als alternatief voor de verkoop aan derden.


Gratis Management Buy Out check?


Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een Management Buy Out? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis Management Buy Out Check.


Waarom Vencap je naadloos kan ondersteunen


Voor managers die betrokken zijn bij een magement buy out bestaan er vaak meer financiële mogelijkheden dan in eerste instantie wordt verwacht. Vencap heeft ruim 10 jaar ervaring met het financieren van een Management Buy Outs.