Voorbereiden en optimaliseren

Is jouw bedrijf interessant voor kopers?

 

Ben je er wel écht klaar voor om je bedrijf te verkopen? Of is er toch nog potentieel voor groei en verbetering? Vencap helpt ondernemers de gedroomde bedrijfsverkoop te realiseren. Dit kan binnen enkele maanden maar mag ook een meer jaren plan zijn.

 

 

Gemiddeld realiseren we een waardestijging van 10% tot  30%.

 

Veel ondernemers beginnen te laat met het voorbereiden van de verkoop van hun bedrijf en laten hierdoor onnodig geld liggen. Vencap heeft speciaal hiervoor een uniek 5 stappenplan ontwikkeld. Het zijn immers niet alleen de cijfers die de waarde van jouw bedrijf bepalen. Zo maken we jouw bedrijf interessant voor kopers.

 

 

In 5 stappen klaar voor de verkoop van je bedrijf

 

In de afgelopen jaren hebben we vanuit de praktijk de belangrijkste punten voor je verzameld. Zo weten we waar kopers naar kijken en welke waarde bepalende factoren voor jouw bedrijf het meest relevant zijn. Samen vertalen we dit naar een concreet plan dat is afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 

 

Doelstellingen.

 

Ieder traject start met het bepalen van jouw persoonlijke doelen. We brengen daarom in kaart onder welke voorwaarden jij jouw bedrijf (uiteindelijk) zou willen verkopen.

 

Bedrijfsanalyse.

 

Tijdens een kennismaking kijken we door de bril van een koper naar je bedrijf. We beoordelen onder andere de diverse commerciële, financiële en juridische aspecten. Zo bepalen we waar voor jouw bedrijf de kansen liggen.

 

Plan van Aanpak.

 

We vertalen jouw doelstellingen en de uitkomsten uit de bedrijfs- en waarde analyse tot een strategie. zo komen we tot een concreet en uitvoerbaar plan van aanpak.

 

Executie.

 

We werken systematisch aan het optimaliseren en voorbereiden van je bedrijf. Dit kan variëren van een adviesrol in het proces tot het hands-on uitvoeren van de verbeterpunten.

 

Afronding.

 

We nemen je mee in het volledige verkoopproces. Van interviews, onderhandelingen, due diligence onderzoek. Tot aan de closing van de transactie. Je zit zo goed voorbereidt aan tafel en kent alle do's en dont's.

 

 

Wat we voor je bereiken.

 

Klinkt interessant, het voorbereiden van de verkoop van mijn bedrijf. Maar wat levert het je nu concreet op. 

 

      Het optimale verkoopmoment voor je bedrijf wordt bepaald.

    -    De potentiële risico’s voor kopers of investeerders zijn geminimaliseerd.

    -    Je bedrijf is klaar om de markt op te gaan.

     Mogelijk (juridische of fiscale) obstakels zijn opgelost.

    -    Het aantal potentiële kopers of investeerders zo groot mogelijk is.

 


Wil je weten hoe we jouw bedrijf interessant maken voor kopers?


Wil je weten hoe we jouw bedrijf optimaal voorbereiden op een eventuele verkoop? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis tips.


 

Waarom kiezen voor Vencap als het gaat om het voorbereiden van de verkoop van je bedrijf?


Het verkopen van je bedrijf begint met een goed adviesgesprek. Bij Vencap nemen we graag de tijd voor je. Kom vrijblijvend langs en we bespreken vrijblijvend de mogelijkheden.