Bedrijfswaarde optimaliseren

De waarde van je bedrijf verhogen?

 

Je leest vaak dat een bedrijf dat geen of weinig winst maakt, voor een hoog bedrag wordt verkocht. Hoe dat kan? Simpel, dat bedrijf heeft een enorm toekomstpotentieel. Daarvoor wil je het vertrouwen van de koper in de businesscase vergroten. Eenvoudig gezegd is dit wat we voor onze klanten doen!

 

 

Een waardestijging van 250% is geen uitzondering.

 

We werken volgens een stappenplan aan het optimaliseren van de waarde van je bedrijf. Afhankelijk van je bedrijf en de specifieke omstandigheden bepalen we de meest praktische invulling hiervan. Wil je weten hoe dit werkt? We vertellen je er graag meer over. Kom gerust eens bij ons langs, of we plannen een videocall in.

 

 

Hoe we je helpen de waarde van je bedrijf te maximaliseren?

 

Zijn we een match? Dan gaan we voor je aan de slag. We hebben jarenlang gewerkt als investeerder bij private equity aanbieders. Zeg dus maar gerust dat het verhogen van rendement en het optimaliseren van de verkoopopbrengst bij ons in de genen zit.

 

Deze expertise zetten we nu  in om maximale waarde voor je bedrijf te realiseren. Dit is niet alleen interessant als je overweegt om je bedrijf te verkopen maar ook als je investeerders zoekt voor je bedrijf.

 

Stap 1: Businessmodel en waardebepaling.

 

Tijdens een kritische kennismaking ontrafelen we de waardepropositie en het verdienmodel van je bedrijf. Het klinkt misschien gek. Maar we gaan het op een leuke manier hebben over de financiële, juridische en organisatorische aspecten van je bedrijf. Op basis van benchmarks uit de markt en de multiple methode gaan we bepalen wat je bedrijf nu waard is. Hamvraag. Is financiële vrijheid binnen handbereik? 

 

Stap 2: Koopprijs- en deal variabelen

 

Nu begint het pas echt leuk te worden! We ontrafelen waar je bedrijf waarde creërt en waar je mischien wel waarde vernietigd. Ook plaatsen we je op de stoel van de koper! Waar gaat je aandacht naar uit, en welke risico's signaleer je? Dit doen we tijdens een kritisch vragenvuur. Kritisch, ja want alleen dan komen we echt tot de kern.

 

Stap 3: Identificeren van potentiele kopers voor je bedrijf

 

Kopers zijn er in alle soorten en maten. Voor wie is je bedrijf nu echt interessant? Vaak komt het neer op toekomstpotentieel. We maken een profiel van kandidaat kopers of investeerders en vragen de partners uit ons netwerk, en daarbuiten om feedback. 

 

Stap 4: Samen voorruit!

 

Nu gaan we bouwen aan de waarde van je bedrijf. Dit vinden we het allerleukst.  Aan een rapport dat in de la ligt heeft immers niemand iets. We stellen een concrete waardestrategie voor je bedrijf op. Uiteraard houden we je scherp op de ontwikkelingen.

 

Stap 5: Voor spek en bonen.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk! We nemen je mee in het volledige proces. Of het nu gaat om het aantrekken van een investeerder of het verkopen van je bedrijf. Interviews, onderhandelingen en due diligence onderzoek vinden altijd plaats. Je zit zo goed voorbereidt aan tafel en kent alle do's en dont's.

 

 

Wat we voor je bereiken.

 

Klinkt interessant, het verhogen van je bedrijf. Maar wat levert het je nu concreet op. 

 

      Het optimale verkoopmoment voor je bedrijf wordt bepaald.

    -    De potentiele risico’s voor kopers of investeerders zijn geminimaliseerd.

    -    Je bedrijf is klaar om de markt op te gaan.

     Mogelijk (juridische of fiscale) obstakels zijn opgelost.

    -    Het aantal potentiele kopers of investeerders zo groot mogelijk is.

 


Gratis waarde management check?


Wil je weten hoeveel je bedrijf meer waard kan worden? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis waarde management check.


Waarom kiezen voor Vencap als het gaat om het optimaliseren van de waarde van je bedrijf?


Traditionele consultants zijn we zeker niet. We hebben jarenlang gewerkt in de private equity sector. Zeg maar gerust dat het verhogen van rendement in de business en het maximaleren van de bedrijfswaarde bij ons dus in de genen zit. Deze expertise zetten we nu  in om voor je bedrijf de beste deal te realiseren.