MBI kandidaten

U bent manager en wilt een bedrijf kopen?


Vanuit loondienst een bedrijf kopen? Wanneer u besluit om een bedrijf te kopen schakelt u Vencap in voor het beste resultaat. Wij begeleiden u in overzichtelijke stappen naar de overname van uw bedrijf.


    -   Opstellen van een zoekprofiel. 

    -   Selecteren en benaderen van bedrijven.

      Adviseren omtrent boekenonderzoek, financiering en juridische documentatie.

      Afronden van de transactie.


Altijd in overleg met u brengen we focus aan op zaken die er echt toe doen. Aan uw beslissing om een bedrijf te kopen kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen.


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn:


   -    U bent meer een ondernemer dan een manager.

   -    U hebt kapitaal opgebouwd en wilt dit investeren.

   -    U hebt een langgekoesterde ondernemers ambitie.


Netwerk en voldoende financiële middelen zijn essentieel bij het realiseren van een succesvolle Management Buy In. Vencap ondersteunt u bij het verkrijgen van de benodigde financiering.


Wat is een management Buy in (MBI)


Een MBI is een type overname transactie waarbij de koper een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij managers met overname ambities, omdat hun toegevoegde waarde beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een startende onderneming.


Gratis Management Buy In check?


Wilt u weten of u geschikt bent voor een Management Buy In? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis Management Buy In Check.


MBI als oplossing voor  bedrijfsopvolging?


Verkopende ondernemers maar ook participatiemaatschappijen beschouwen een MBI steeds vaker als een serieus alternatief voor bedrijfsopvolging. Bent u MBI kandidaat en op zoek naar een over te nemen onderneming? Wij komen graag met u in contact.