Bedrijf kopen

Een bedrijf kopen. Welke strategie past bij mij?

 

Groeiambities, versterken van de marktpositie, innovatiekracht of uitbreiding van het personeels- en klantenbestand. Er zijn verschillende redenen te bedenken om een bedrijf over te nemen. Vencap helpt je de juiste match te vinden. 

 

 

Wanneer kan ik het best een bedrijf kopen?

 

Wanneer je het best een bedrijf kan kopen is geheel afhankelijk van je eigen situatie en de reden om een bedrijf te kopen. Belangrijkste voorwaarden is in ieder geval dat je in de gelegenheid bent om een bedrijf te kopen. Met andere woorden ben je, of is je bedrijf, liquide genoeg om een overname te realiseren. Wanneer dit het geval is kunnen we specifiek een plan van aanpak voor je uitwerken.

 

Hoe we je helpen?

 

Je komt terecht in een wirwar van financiële termen en juridische clausules. Van partijen die waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Hoe maak je de beste keuze? Als Vencap begeleiden we jou in deze nieuwe wereld. Zodat jij je kunt richten op de toekomst van je bedrijf.

 

Strategische analyse.

 

Het vinden van de juiste match begint met goed overleg. Samen met jou bereiden we het aankoopproces voor. Welke bedrijven vindt je interessant? En waarom? Zo komen we tot een helder zoekprofiel waarmee we precies die bedrijven weten te vinden die bij je passen.

 

Acquisitie.

 

Nu start het zoeken. Dit doen we via zorgvuldig geselecteerde kanalen, waaronder ons uitgebreide netwerk. Interessante bedrijven worden aan u voorgelegd en anoniem benaderd. Heb je interesse in één van de bedrijven? Dan plannen we een kennismaking. Als zowel jij als de verkopende partij hier een goed gevoel aan overhoudt, gaan we de onderhandelingsfase in.

 

Onderhandeling.

 

Een goede onderhandelingsstrategie is essentieel. In overleg met jou stellen we een maximale koopprijs vast. In het traject dat volgt doen wij er alles aan om valkuilen te vermijden en maximaal voordeel voor jou te behalen.

 

Afronding.


Vencap adviseert maar belangrijke beslissingen neem je zelf. Hebben we op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de kandidaat-verkoper. Dan leggen we de afspraken vast in een intentieovereenkomst. Vervolgens is het tijd voor de due diligence. Is de uitkomst positief? Dan wordt de koopovereenkomst opgesteld.

 

Implementatie.


Het bedrijf leren kennen, de cultuur ombuigen, vertrouwen creëren bij medewerkers en klanten. De integratie vereist veel aandacht. Wij kijken de eerste periode graag over je schouder mee. Heb je hulp nodig? Dan kun je op ons rekenen.


Gratis aankoop check?


Wil je vrijblijvend je aankoop plannen bij ons voorleggen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis aankoop tips.


Waarom samenwerken met Vencap?


We weten wat er voor nodig is om effectief tot een transactie te komen. Samen met jou vormen we een team. We brengen jou in de best mogelijke positie, terwijl jij aan het stuur zit en de beslissingen neemt.