Pre-exit

Verkoop in twee fases aan een investeerder.

 

Pre-exit (ook wel Leveraged Owner Buy-Out of LOBO) biedt je de mogelijkheid om nu al een deel van de waarde van je onderneming liquide te maken en toch door te kunnen blijven ondernemen. Samen met een financier of partner kun je in financiële rust verder werken aan je plannen. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om een pre-exit te realiseren. Bij Vencap ben je verzekerd van een persoonlijke benadering. Een deel van je bedrijf verkopen doe je tenslotte niet elke dag.

 

 

De voordelen van een pre-exit

 

Een pre-exit is een verkoopstrategie die veel voordelen met zich meebrengt voor jou als ondernemer. Je hebt het namelijk volledig zelf in de hand en blijft betrokken bij je onderneming. Dit is op zakelijk en persoonlijk vlak vaak een geruststelling. Daarnaast biedt een pre-exit onder andere de volgende voordelen:

 

    -   Je blijft actief binnen je bedrijf
    -   Risicospreiding
    -   Je verzilvert direct een deel van de waarde van je bedrijf
    -   Je haalt (ontbrekende) kennis en kunde in huis

 

Klinkt interessant een pre-exit. Hoe gaat dat in zijn werk?

 

Je komt terecht in een wirwar van financiële termen en juridische clausules. Van partijen die waarschijnlijk nieuw voor je zijn. Hoe maak je de beste keuze? Als Vencap begeleiden we jou in deze nieuwe wereld. Zo kun jij je blijven richten op de toekomst van je bedrijf.

 

Strategische analyse.

 

Samenwerken met een financiële partner voor je pre-exit begint met een goede voorbereiding. De eerste stap? Een zorgvuldige bedrijfs- en investeringsanalyse. Natuurlijk zorgen we voor een professionele onderbouwing. Ook stellen we vast welke financiële partners voor jouw bedrijf in aanmerking komen.

 

Voorbereiding.

 

In deze fase stellen we twee documenten op: een anoniem profiel om de interesse te wekken en uitgebreid investeringsmemorandum met alle ins en outs van de onderneming. Dit laatste ontvangen partijen pas na ondertekening van de geheimhoudingsovereenkomst. Ook bepalen we welke zoek en acquisitiekanalen we inzetten.

 

Acquisitie.

 

We gaan op zoek naar geschikte financiële partners. Uiteraard worden deze zorgvuldig gescreend. Wil een partij na ontvangst van het informatiememorandum de volgende stap zetten? Dan plannen we een kennismaking. Als zowel jij als de financiële partner hier een goed gevoel aan overhoudt, gaan we de onderhandelingsfase in.

 

Onderhandeling.

 

In overleg met jou bepalen we de  doelstellingen en eventuele alternatieven. We onderhandelen met de financiële partner over de structuur van de samenwerking en de bedrijfswaardering. De uitgevoerde bedrijfs- en investeringsanalyse vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om maximaal voordeel voor u te behalen.

 

Afronding.


Vencap adviseert maar belangrijke beslissingen neem je zelf. Hebben we op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de financiële partner. Dan leggen we de afspraken vast in een intentieovereenkomst. Vervolgens is het tijd voor de due diligence. Is de uitkomst positief? Dan wordt de aandeelhoudersovereenkomst opgesteld.

 

 

 

Leesvoer voor ondernemers die een pre-exit overwegen! 

 

De pre-exit (ook wel Leveraged Owner Buy-Out of LOBO) biedt je de mogelijkheid om voor je pensioen al een deel van de waarde van je onderneming liquide te maken en toch door te kunnen blijven ondernemen. Samen met een financier of investeerders kunt u in financiële rust verder werken aan uw plannen.


In veel gevallen kunnen managers ook participeren in een dergelijke transactie. De pre-exit wint sterk aan populariteit. Aan de keuze voor een pre-exit kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen. 

 


Gratis pre-exit check?


Wil je weten of een pre-exit iets voor je is? Loop dan eens vrijblijvend bij ons binnen. Of vraag een gratis gesprek aan. We informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.
 

Gratis gesprek aanvragen!

 

Waarom kiezen voor Vencap?


Of je nu nadenkt over de volledige verkoop of gefaseerde verkoop van je onderneming. Er komen allerlei zakelijke en persoonlijke keuzes op je af. En je krijgt te maken met allerhande vragen, financiële termen en juridische aspecten. Dat is niet iets wat je er zo maar even bij doet.