Pre-exit

In twee of meer stappen jouw bedrijf verkopen?


De pre-exit biedt je de mogelijkheid om jouw bedrijf in stappen over te dragen. Wil je weten wat voor jouw bedrijf de mogelijkheden zijn? Vencap begeleidt je in overzichtelijke stappen naar de beste deal. 

 

    -   Het structureren van de transactiestructuur.

    -   Het valideren van investeringspropositie.

    -   Het vinden van de juiste investeerder voor de beste deal.


Wat is pre-exit? 


De pre-exit (ook wel Leveraged Owner Buy-Out of LOBO) biedt je de mogelijkheid om voor jouw pensionering al een deel van de waarde van jouw onderneming liquide te maken en toch door te kunnen blijven ondernemen. Samen met een financier of participatiemaatschappij kun je in financiële rust verder werken aan jouw plannen.


In veel gevallen kunnen managers ook participeren in een dergelijke transactie. De pre-exit wint sterk aan populariteit. Aan de keuze voor een pre-exit kunnen meerdere redenen ten grondslag liggen. 


Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: 

 

    -   Jouw vermogen zit nog in het bedrijf en je wilt dit veilig te stellen.

    -   Je wil geleidelijk een stapje terug doen?

    -   Je medewerkers kunnen alvast wennen aan de bedrijfsovername. 

    -   Een ervaren investeringsmaatschappij helpt je om een nextstep te bereiken.


Gratis pre-exit check?


Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een pre-exit investering? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een gratis pre-exit check.
 

Gratis gesprek aanvragen!

 

Waarom Vencap?


Als ondernemer verkoop je eenmalig jouw bedrijf. Dit heeft een aanzienlijke impact op zowel je persoonlijke als zakelijke leven. De verkoop van je bedrijf vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Vencap helpt je van A tot Z.